Suda Doğum Nedir?

suda doğum yapma, doğum nasıl yapılır, su içinde doğum yapma

Bir kadının en büyük hayallerinden biri olan anne olma süreci oldukça titizlikle kontrol edilmesi gereken ve anne adayının en kolay yoldan bebeğine kavuşmasını gerektiren bir süreçtir. Günümüzde normal doğum ve sezaryen gibi oldukça bilinen doğum yöntemleri birçok hastanede ve birçok doktor tarafından uygulanmaktadır. Fakat hem anne hem de bebek için oldukça olumlu etkileri bulunan suda doğum diğer doğum yöntemleri kadar yaygın olmasa da git gide yaygınlaşmaktadır. Bebeğin anne karnında bulunduğu süre boyunca su içinde yaşadığı ve su içinde oksijen dâhil tüm ihtiyaçlarını plasenta üzerinden karşıladığı göz önünde bulundurulduğunda suda doğumun en doğal doğum yöntemi olduğu anlaşılmaktadır.suda doğum yapma, doğum nasıl yapılır, su içinde doğum yapmaSuda Doğum Nasıl Yapılır?

Suda doğum yapılabilmesi için anne adaylarının mutlaka doğum öncesi doktorlarıyla konuşmaları gerekmektedir. Anne ve bebeğin sağlığı ile alakalı herhangi bir sıkıntı yoksa ve hastane ortamı da suda doğuma uygunsa annenin isteği gerçekleştirilebilmektedir. Sancılar başladıktan sonra bir havuz ya da küvet tarzı ılık su dolu bir bölmeye uygun pozisyonda oturarak doğumu başlatmaktadır. Suda doğum sırasında annenin kasılmalarını doğru takip edebilmesi ve bu süreci yönetebilmesi oldukça önemlidir. Ilık su dolu bölmede düzenli aralıklarla kontrol edilen anne bu işlemi eğer steril ortamlar sağlanabilirse evinde de geçirebilmektedir. Hem ağrının daha az olduğu hem de doğumun başlamasının kolaylaştığı suda doğum tekniği ile genellikle kesik, kanama, dikiş atma gibi ek tedavilere ihtiyaç duyulmamaktadır. Doktorların herhangi bir istenmeyen duruma karşı hazır bulunması gerektiği bu yöntemde bebek su dolu rahimden su dolu havuza geldiği için herhangi bir zorlanma çıkarmayacak ve ortam farkı olmadığı için doğum bebek için de kolaylaşacaktır.

Suda Doğum Sonrası

Bebek tamamen anneden ayrılıp doktorun elinde bulunduğu sürede, plasenta kesilene kadar nefes almadığı için sanılanın aksine bebeğin boğulma gibi bir ihtimali yoktur. Anne ve bebek uygun olduktan sonra kesilen plasenta sonrası bebek sudan dışarı çıkarılır ve çıkarılır çıkarılmaz ağlaması sağlanarak nefes alışı gerçekleşir. Suda doğum süreci ve suda doğum sonrası hem anne hem de bebek için oldukça başarılı ve çok daha sık kullanılması gereken bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir