Psikiyatri Ne İş Yapar?

psikiyatri nedir, psikiyatri nelerle ilgilenir, psikiyatrinin yaptığı işler

Psikiyatri insanların zihinsel, ruhsal, düşünsel ve davranışsal sapmalarının tanımlanmasını sağlayan bir tıp dalıdır. Karakter ve kişilik, doğum anından hemen sonra sahip olunabilecek özellikler değildir. psikiyatri nedir, psikiyatri nelerle ilgilenir, psikiyatrinin yaptığı işler

Hayat devam ederken yaşanılanlar da karakter ve ruhsal yapının şekillenmesinde önemli rol oynar. Yaşanılan her türlü olumlu olumsuz olgular, bir şekilde karakterimize yansır, kalır. Ruhsal yapıyada doğal olarak etki bırakacaktır. Bu şekilde tepkiler ve etkiler, mutluluk, öfke ve üzüntüler bir şekilde bu iki yapıya da tutunacaktır.

Hayatlar devam ederken vücutta gerçekleşen vücutsal rahatsızlıkların yanında, ruhsal evrilmeler ve değişimlerde gerçekleşebilir. Psikiyatri ne işi yapar? diye aklımıza gelen bu soruda aslında cevabına da yakınızdır. Yaşanılan olaylarla ilgili olarak kişi, normal yapının dışında tepkiler verebilir. Bu çok doğal olabileceği gibi, doğal yapının dışında olunanın zıttın da, olmaması gereken tepkilerde yaşanabilir. Bu bir süreç halinde devam edebilir. En nihayetinde insan olunmasından, psikiyatri ne işi yapar? diye düşünmemize yol gösterebilecek bir sorudur.

Psikiyatri Tanı Tedavi Alanları

Psikiyatri ne işi yapar? Beyin hastalıkları, akıl hastalıkları, ruh hastalıkları, duygu, düşünce, sinir hallerinin değişimleriyle kendini ortaya koyar. Psikiyatri’de bu tür durumların tanı ve tedavilerinden sorumludur. Psikiyatri ne işi yapar? Psikiyatri bölümünün tanı ve tedavileri ile uğraştığı hastalık grupları Uyku Bozuklukları (Uykusuzluk, Aşırı Uykululuk, Parasomniler vb.), Bipolar Bozukluk, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Panik Bozukluk ve Anksiyete Bozuklukları, Şizofreni ve Diğer Psikotik Bozukluklar, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Demanslar (Alzheimer Hastalığı, Frontotemporal Demans, Lewy Cisimcikli Demans vb.), Somatoform Bozukluklar, Alkol ve Madde Bağımlılığı, Kişilik Bozuklukları, Disosiyatif Bozukluklar, Cinsel İşlev Bozuklukları (Vajinismus, Premature Ejekülasyon, Psikojenik Erektil Disfonksiyon vb.) şeklinde sıralanabilir.

Yaşam devam ederken, vücut sağlığı kadar ruhsal sağlıkta önemli yer tutar. Ruhsal sağlık, vücut sağlığını bütünler ve de tamamlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir