- D, A, K ile E vitaminlerini içeriyor. E vitamini, antioksidan ve anti kanserojendirler. A vitaminini koruyarak etkinliğini artırma özelliğine sahiptirler. Ayrıca, hücreleri korumaya yardımcı oluyor. LDL kolesterolünün de oksidasyon yapmasını önlemektedir. Bu sayede kalp damar sağlığını korumaktadır. Ayrıca, kırmızı kan hücrelerin E vitamini sayesinde serbest radikallerin yıkıcı etkilerinden koruyor.
- En iyi Omega 3-6 dengesine sahip yağlardır.
- Bol Omega 3 yağ asidi içermektedir.
- Doymamış yağ asidi fazladır.
- Tekli doymamış yağ oranı da düşük bir değerdedir. (Bu oran zeytinyağında yüzde 73 ve kanola yağında ise yüzde 63 değerindedir. Tekli doymamış yağlar, kanın içinde bulunan kötü kolesterolü (LDL) engelleyerek ve sağlıklı bir yaşam sürülmesine katkı sağlamaktadır.
- Çok düşük oranda doymuş yağ asidi içeriyor. (Bu oran zeytinyağında yüzde 15, ay çiçek yağında yüzde 12, kanola yağında ise sadece yüzde 7’dir)
- Kemiklere iyi gelmektedir. Raşitizm ve osteoropoz hastalıklarını önlemede yardımı çok fazladır.
- Damar sağlığını destekler.
- Fitostrerol, isoflavanoid ile tokoferol içermektedir. Bu bileşikler, antimutojenik etkiye sahiptirler.
- Kanola yağının sindirimi, uzun zincire sahip Omega 3 yağ asitlerinin plazma ve trombosit fosfolipidlerindeki seviyesini artırır.
- Sağlığa yararlı bitkisel steroller içerir.
- Sağlığı koruyucu ve geliştiricidir.
- Yemek pişirirken yüksek ısılara dayanıklılık gösteriyor. Bu anlamda ay çiçek yağı ve zeytinyağından üstündürler. Dumanlanma noktası orta yükseklikte olur. Bu da, onu sote yapımı ve yüksek dereceli yemekleri pişirmede ideal bir yağ yapıyor.
- Birincil sağlık basamağına olumlu etki etekte ve bu yüzden fonksiyonel besinlerden biri olarak kabul edilmektedir.
- Kokusuz ve tatsız, rengi ise oldukça açık olur.
- Amerika’nın Gıda ve İlaç İdaresi’nin US Food and Drug Administration – FDA 2006’a yaptığı bir açıklamaya göre, günde yaklaşık 19 gram (1,5 yemek kaşığı) kanola yağı tüketmek, kalp krizi riskini azaltmaktadır. Fakat bu etkinin aktif olması için, kişinin tükettiği doymuş yağ oranını da azaltması gerekir.
- Uzun raf ömrüne sahiptir. Uygun saklama koşullarında, Güneş görmeyen bir yerde 1 yıla kadar bozulmadan dayanabiliyor.
- Diğer yağlara göre daha uygundur.