Kalp hastaları yaz aylarında ilaçlarını aksatmamali!

kalp hastalarına tavsiyeler, kalp hastaları için tavsiyeler, kalp sağlığını koruma

Düzenli egzersiz yapmalısınız, ağır egzersiz yapmamalısınız.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertan Ökmen, “Kalp rahatsızlığı olmayan herkese önerdiğimiz düzenli egzersiz, özellikle koroner arter hastalığı, hipertansiyon, obezite ve hiperkolesterolemi hastalarında kalp krizi gelişme ve tekrarlama olasılığını azaltır ve önemli kardiyovasküler kilo kaybına yardımcı olur. . hastalık ve diyabet. Bunun canlılıklarını geliştirdiği gösterilmiştir. Burada egzersizlere yavaş hızda, tercihen sadece yürüme ile başlamak, egzersizlere kalp hastalığı için kabul edilebilir yoğunluk ve süre ile zorluk çekmeden yapmak önemlidir. Spor yapmanın yanı sıra yazın gerçek bir tatil geçirmek, kalabalık şehirlerin stresinden ve sıkı çalışmalardan uzaklaşmak, hem fiziksel hem de zihinsel olarak dinlenmek önemlidir. “kalp hastalarına tavsiyeler, kalp hastaları için tavsiyeler, kalp sağlığını koruma

Temiz hava ve doğa ile bağlantıda kalın

Kötü hava ve huysuzluk ile el ele giden depresyonun kalp hastalığına da neden olduğunu anlatan prof. Dr. Ertan Ökmen, “Güneşli ve temiz havalarda doğa ile yakın temas, kalp hastalığı olan hastaları hem zihinsel hem de fiziksel olarak gençleştiriyor. “Uzun, güzel yaz günleri ağır, yağlı gıdalardan uzak durmak, sigarayı bırakmak, kalbinizle huzur içinde olmak ve bol miktarda taze yeşil sebze ve meyve tüketerek bununla ilgilenmek için nadir bir fırsat.”

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr.Ertan Ökmen, özellikle çok sıcak havalarda hastaların alması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

İster sağlıklı olalım ister kalp hastalığımız olsun, birçok şeyden kaçınmalıyız. Bunlardan biri, günün sıcak saatlerinde uzun süre güneşe maruz kalmaktır. Güneşlenmek veya spor yapmak yalnızca akşamları, güneş ışınlarının etkisinin kesildiği veya nispeten serin sabahın erken saatlerinde yapılmalıdır.

Aşırı ısı aynı zamanda vücut ısınızı da yükseltir. Vücut, soğutma sistemini bir araba radyatörü gibi çalıştırmak için kan damarlarını genişletir, kalp atış hızını artırır, cilde daha fazla kan gönderir ve terleme yoluyla ısıyı azaltmaya çalışır. Maalesef çok nemli havalarda terleme nedeniyle soğutma sistemi verimli çalışamaz. Vazodilatasyon ve kalp çarpıntısına eşlik eden sıvı kaybı kalp için çok zordur ve bu koşullar altında uzun işleyen bir kalpte var olan problemler şiddetlenebilir. Isı stresi ve dengesizlik göğüs ağrısına, kötüleşen kalp yetmezliğine, düşük tansiyona veya aşırı tansiyona neden olabilir. Bu durumlar özellikle yaşlı hastalarda ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ve ılık çaylar başta olmak üzere bol miktarda sıvı alınmalıdır. Hava sıcaklığı, günlük fiziksel aktivite ve kaybedilen su miktarına göre değişmekle birlikte günde en az 2–2,5 litre sıvı içilmelidir.

Her zaman söylediğimiz gibi, ağır yağlı yiyeceklerden ve sindirimi zor kızartmalardan kaçınılmalıdır. Yaz aylarında düzenli beslenmeye devam etmeli ve daha çok taze sebze ve meyveler yemelisiniz.

Hastalar, egzersiz türünü ve düzeyini belirlemek için doktorlarına danıştıktan sonra yüzme de dahil olmak üzere bazı yaz sporları yapabilirler. Unutmayın, amaç bir maratona hazırlanmak değil, kalbinizi korumak ve egzersizin ötesine geçmek değil.

Hafif, rahat, bol, ince kumaşlar tercih edilmeli

Kalp hastalığı yaz aylarında tatile çıkmaz, bu nedenle doktora danışmadan kalp ilaçlarını reddedemezsiniz. İdeal olarak, yaz sıcaklıkları yüksek derecelere ulaşmadan önce, uzun bir tatile veya seyahate çıkmadan önce kalbinizi kontrol ettiğinizden emin olun.

Kardiyak Hastalar İçin Beslenme Önerileri

Orta miktarda karbonhidrat, protein ve bazı sağlıklı yağlar içeren dengeli bir diyet yapın.

Tam yağlı süt ve yağlı süt ürünleri yerine az yağlı yiyecekleri seçin.

Haftada dörtten fazla yumurta yemeyin. LDL kolesterolü yüksek olanlar yumurta sarısına daha fazla dikkat etmelidir.

Kırmızı et, derisiz kümes hayvanları ve yağsız et yerine balık yiyin.

Günde en az 5 defa çok sayıda sebze ve meyve yiyin.

Günde en az 8-10 bardak su için.

Lif bakımından zengin tahılları, kepeği, fasulyeleri, meyveleri ve sebzeleri düzenli olarak yemek çok faydalıdır. Çözünür lif, kandaki kolesterol seviyelerini yüzde 15’e kadar düşürebilir.

Günde 6 gramdan fazla tuz tüketmeyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir