Hamilelik sürecinde yaşayabileceğiniz en yaygın hastalıklardan biriside hamilelik diyabeti denmektedir. Hamilelik sürecinde yaşayabileceğiniz olası bir şeker hastalığının en yaygın etkisi hipoglisemi oluyor. Hipoglisemi kanda glikoz oranının azalmasıyla oluşan bir hastalık türüdür. Bu hastalık, baş dönmesi, açlık ile baş ağrısı gibi çeşitli belirtileri yaşamanıza neden olur. Eğer hamilelik sürecinde diyabete bağlı hipoglisemi yaşıyorsanız, bu hastalığın düzgün bir şekilde yönetilmesiyle siz ve doğacak çocuğunuz sağlık açısından daha az risk teşkil edersiniz. Eğer ki, hipoglisemi hastalığını önemsemeden tedavi için yardım almazsanız, hamileliğinizde düşük yapma olasılığınız artar. Hamilelik sürecinde hipoglisemi hastalığı ile başa çıkabilmek hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdakileri okumalısınız. Gebelikte hipoglisemi ile başa çıkmak için yapmanız gerekenler ise şunlardır;
- Hipogliseminin başlangıç semptomlarını öğrenmelisiniz ve olası bir riskle karşılaştığınızda dikkatli davranınız. Eğer ki, belirtileri yoğun bir şekilde hissetmeye başlamışsanız tedavi için yardım almanız gerekmektedir.
- Hamilelik sürecinde yaşayabileceğiniz hastalıklar için hazırlıklı olunuz. Çünkü hamilelik sürecinde kadınların vücutları daha hassas olduğundan hasta olma olasılıkları daha fazladır. İdrar testlerini ve ya şeker ihtiyacınızı karşılamak için bal, kek gibi hızlı etkisi olan karbonhidratlı aperatifleri her zaman elinizin altında tutunuz. Özellikle pankreasta salgılanan ve kandaki glikoz oranının düştüğü zamanlarda vücudunuza glikoz takviyesi yapan glukagon hormonlarınız için gerekli ilaçları ağır hipoglisemi tedavileri için hazır tutmanız önemlidir.
- Egzersizlerinizi doğru zamanlarda ve akıllıca yapılması gerekir. Egzersizler aslında, özellikle hamilelik sürecinde hipoglisemi hastalığına katkıda bulunuyor. Egzersiz yapmak için herhangi bir sağlık kuruluşundan hamilelik sürecinde uygulayabileceğiniz bir egzersiz programı alınması ve yemek yedikten sonra herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan en az bir saat beklemeniz önerilmektedir.
- Düzenli kan şekeri takibi akıllıca egzersiz yapmak ve günde altı ya da sekiz küçük öğünle beslenmek hipoglisemi hastalığını önlemeniz için önem taşır.
- İnsülin kullanımınızda miktarınızın doğru olduğundan emin olunuz. Çok fazla insülin ilacı kullanmak, hipoglisemi ataklarının meydana gelmesine neden oluyor. Bu nedenle insülin kullanma miktarınız hakkında doktorunuza danışmalısınız.