Depresyon nasıl teşhis edilir?

depresyon teşhisi, depresyon belirtisi, depresyon türleri

Depresyon teşhisi genellikle fiziki muayene ile başlar. Fiziki muayene sırasında doktor kişinin sağlığı ile ilgili sorular sorabilir. Bazı durumlarda depresyon, altta yatan bir fiziksel sağlık sorunu ile ilişkilendirilebilir.

Bundan sonra laboratuvar testleri gerekebilir. Doktor, tam kan sayımı adı verilen bir kan testi yapabilir veya düzgün çalıştığından emin olmak için tiroid bezini kontrol edebilir.

Bir sonraki aşama psikiyatrik muayenedir. Ruh sağlığı uzmanı belirtileriniz, düşünceleriniz, duygularınız ve davranışlarınız hakkında bilgi edinmek için sorular sorar. Kişiden bu soruları yanıtlamaya yardımcı olması için bir anket doldurması istenebilir.depresyon teşhisi, depresyon belirtisi, depresyon türleri

Depresyon türleri nelerdir?

Büyük depresyonun belirtileri kişiden kişiye değişir. Sağlık hizmeti sağlayıcıları, bir kişinin depresyon türünü açıklığa kavuşturmak için çeşitli belirteçler veya işaretler ararlar. Bir işaret veya işaret, belirli bir depresyon türünün varlığını gösterebilir:

Anksiyete: Olağandışı anksiyete veya olası olaylar veya kontrol kaybıyla ilgili kaygı ile birlikte depresyon.

Atipik belirtiler: belirli olaylardan geçici mutlulukla birlikte depresyon, artan iştah, aşırı uyku ihtiyacı, reddedilmeye karşı aşırı duyarlılık ve uzuvlarda ağırlık hissi.

Karışık kişilik özellikleri: Yüksek benlik saygısı ile güçlü mani ve aşırı konuşma ile depresyon.

Katatoni: Kontrolsüz motor aktiviteyi ve amaçsız hareketleri veya sabit ve sert duruşları içeren depresyon.

Melankolik özellikler: Depresyon, keyifli bir şeye daha yavaş tepki olarak kendini gösterir, depresyona sabah erken uyanma sürecinde ruh halindeki bozulma, halsizlik veya heyecan eşlik edebilir.

Mevsimsel özellikler: Mevsimsel değişikliklerin neden olduğu depresyon ve güneş ışığına daha az maruz kalma.

Doğum sonrası başlangıç: hamilelik sırasında veya doğumdan birkaç hafta veya ay sonra, yani doğum sonrası dönemde ortaya çıkan depresyon.

Psikotik özellikler: kişisel engellilik veya diğer olumsuz yanılsamalar veya halüsinasyonların eşlik ettiği depresyon.

Uygun tedavi için doğru depresyon teşhisi şarttır. Diğer tıbbi sorunlar, semptom olarak depresyonu içerir.

Aralarında; Bipolar bozukluk, siklotimik bozukluk, yıkıcı duygudurum bozukluğu, kalıcı depresif bozukluk, adet öncesi disforik bozukluk veya bazı reçeteli ilaçlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir