Bebekler için oldukça sıkıntılı ve huzursuz bir dönem olan diş çıkarma süreci, bebeklerin gerek ateşlenme sorunları gerekse diş etlerindeki yoğun ağrı ve sızıdan dolayı durdurulamaz şekilde ağlamalarıyla annelerin kendilerini kimi zaman çaresiz hissettikleri bir dönemdir. Çaresiz hisseden anneler hastaneye koşarlar fakat orada da bunun doğal bir süreç olduğu önerisiyle çözümsüz olarak geri dönerler. Doktorlar açısından önemli kabul edilebilecek bebeklerde diş çıkarma sorunu ancak damakta şişlikler ve morluklar oluşmasıdır. Bu gibi durumlarda da kullanılabilecek ağrı kesici ve tedavi edici jeller bebeği büyük ölçüde rahatlatacaktır. Öte yandan, daha hafif olan diş çıkarma sorunları için çözüm olarak diş kaşıyıcılar ya da bebeğin eline verildiğinde otomatik olarak bir diş kaşıma aracına dönüşen bir takım sert sebzeler verilebilir.
Süt dişleri olarak adlandırılan ve en erken 2-3 aylıkken çıkmaya başlayan dişler çocuğun hayatının ilk çocukluk döneminde kullanacağı ve zamanları geldiğinde düşerek yerini esas dişlere bırakacakları diş takımıdır. Süt dişlerinin tamamının çıkması en geç 3 yaşına geldiğinde tamamlanır. Bebeklerin diş çıkarma zamanları oldukça değişkendir, kimi bebek ilk dişini 3 aylıkken çıkarırken kimisinin ilk süt dişini çıkarması 1 yaşını bulabilir. Bu durumun genetik faktörlere bağlı olduğu da belirtilmektedir. Ortalamaya bakıldığında, bebeklerin büyük bir kısmının ilk süt dişleri 6 aylıkken çıkar. Ancak, bebeği bu ortalamaya uymayan anneler de endişelenmemelidir, çünkü bebek doğduğu andan itibaren bütün süt dişleri yerlerinde hazırdır, yalnızca onlar için en doğru zaman ne zaman ise o zaman çıkmayı beklemektedirler.
Süt dişlerinin çıkma yaşı değişse de değişmeyen süt dişlerinin çıkma sırasıdır. Yani, süt dişlerinin çıkma sırası her bebek için aynı şekildedir. İlk olarak ön alt iki diş çıkar ve bebeğin gülüşüne ayrı bir sevimlilik katar. Ardından ön üst iki diş çıkar. Bunu diğer üst dişler ve hizalarındaki alt dişler sırasıyla takip eder. Son olarak, azı dişleri çıkar ve en zorlu diş çıkarma dönemidir. Böylelikle çocuk en geç 3 yaşına geldiğinde toplam 20 adet olan diş takımı tamamlanmış olur.