Akciğer Kanseri Teşhis ve Tedavisi

akciğer kanseri, akciğer kanseri teşhisi, akciğer kanseri tedavisi

Teşhis yöntemleri

Teşhis için birçok yöntem kullanılmaktadır. Bu kanser, yakındaki lenf düğümlerine veya diğer organlara yayılmadan önce nadiren semptomlar gösterdiğinden, hastaların yalnızca yüzde 15’i erken teşhis edilebilir. Erken tanı genellikle başka bir hastalığı incelerken şans eseri ortaya çıkar.akciğer kanseri, akciğer kanseri teşhisi, akciğer kanseri tedavisi

Günümüzde akciğer kanserini teşhis etmek için kullanılan yöntemlerden bazıları şunlardır:

Balgam örneğinin incelenmesine ek olarak radyolojik incelemeler (göğüs röntgeni, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, PET / CT),

Bronşların endoskopik değerlendirilmesi (bronkoskopi),

Bronkoskopik biyopsi veya göğüs biyopsisi.

Mediastendeki lenf düğümlerini değerlendirmek için mediastinoskopi ve video-torakoskopik cerrahi.

Genellikle bir dizi izler

Şikayetleri için doktorla gelen hastalarda muayene bulgularına göre bilgisayarlı tomografi ile tespit edilen tümörlere nasıl yaklaşılacağı belirlenerek veya tarama kapsamında yapılabilecek akciğer röntgeni kullanılarak biyopsi işlemi planlanır. veya genel tıbbi muayene gibi diğer nedenler.

Hastaya bronkoskopi ve akciğer biyopsisi yapılır. Bronscopy; Akciğer ince esnek bir tüp ile çıkarılır ve bir iğne ile çıkarılır.

Bu biyopsi ile yapılan patolojik inceleme sonucunda kanser tanısı kesinleşir. Kanser teşhis edildikten sonra, hastalığın yaygınlığını belirlemek için PET / CT gibi yöntemler kullanılabilir.

Tedavi yöntemleri

Akciğer kanseri için tedavi seçiminde en önemli faktörler kanserin türü ve evresidir. Uygun hastalarda akciğer veya akciğerin kanserin bulunduğu kısmı cerrahi olarak çıkarılabilir. Ameliyata uygun olmadığı düşünülen hastalara kemoterapi uygulanabilir.

Ayrıca bazı yeni tedaviler arasında, kanser hücrelerinin belirli özellikleri varsa akıllı ilaçlar ve immünoterapi gibi yeni tedaviler de kullanılabilir.

Akciğer kanseri önleme

Sigara ve alkol gibi kanserojen maddelerden uzak durun,

Olumlu düşünmek ve stresten kaçınmak

Radyasyondan kaçınmak

Katran, benzin, boya, asbest vb. Maddeleri solumamaya dikkat ederek,

Hava kirliliğinden uzak durmak,

Sağlıklı bir diyete uyum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir